آغاز پرداخت معوقه‌های فرهنگیان بازنشسته از ماه آینده + فیلم افزایش ۶ درجه‌ای دمای هوای تهران تا روز یکشنبه انهدام شبکه فساد مالی در یکی از ادارات قرچک ممنوعیت سراسری طبخ و عرضه کوسه و سفره‌ماهی هشدار وزش باد شدید و گرد و خاک در تهران طی ساعات آینده  ۸۸ ایرانی محبوس در زندان‌های مالزی به کشور منتقل شدند/ انتقال دو زندانی زن مالزیایی از ایران انتصاب سرپرست جدید دانشگاه تهران / محمدحسین امید کیست؟ چرا بیشتر مدارس فردا تعطیل شد؟ / احتمال تعطیلی مدارس تهران وجود دارد هشدار وزارت بهداشت در پی وقوع طوفان گرد و غبار مدارس این منطقه فردا چهارشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه تعطیل شدند گرد و غبار مدارس برخی شهرهای کردستان را سه‌شنبه تعطیل کرد تمام مدارس این استان فردا (سه‌شنبه ۱۶ اردیبهشت) تعطیل شد ثبت‌نام کلاس اولی‌ها به تعویق افتاد + فیلم نوبت صبح مدارس ۱۴ شهر خوزستان دوشنبه تعطیل شدند تاریخ بارش‌های بهاری در استان‌های مختلف؛ مردم مراقب باد شدید باشند

دریافت پول در قبض آب برای طرح‌های فاضلاب ممنوع

هیئت عمومی دیوان عدالت اداری با صدور یک رأی دریافت وجوه از شهروندان برای توسعه طرح‌های فاضلاب را غیرقانونی دانست.
تاریخ انتشار: ۱۴:۳۱ - ۲۰ تير ۱۴۰۰ - 2021 July 11
کد خبر: ۹۴۹۴۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ شوراهای اسلامی شهر در سراسر کشور مصوباتی دارند تحت عنوان تبصره ٣ که به شرکت‌های آب و فاضلاب اجازه می‌دهد از مردم وجوهی برای توسعه طرح‌های فاضلاب و بازسازی شبکه‌های آب شهری دریافت کنند. رأی هیئت عمومی دیوان عدالت اداری که اول خرداد امسال صادر شده است، دریافت وجوه از شهروندان برای توسعه طرح‌های فاضلاب را غیرقانونی دانسته است.

 

تبصره 3 قانون ایجاد تسهیلات برای توسعه طرح‌های فاضلاب و بازسازی شبکه‌های آب شهری می‌گوید: "تا زمان تشکیل شورای اسلامی شهر اجازه داده می‌شود هیأتی مرکب از استاندار، رئیس سازمان برنامه و بودجه استان، مدیرعامل آب‌ و فاضلاب استان و یک یا دو نفر از نمایندگان مردم استان در مجلس شورای اسلامی به انتخاب مجلس (‌به عنوان ناظر)، راه‌کارهای مشارکت مالی‌ مردم و سایر بخش‌ها و ایجاد تسهیلات برای اجرای طرح‌های آب و فاضلاب شهرها را براساس پیشنهاد شرکت آب و فاضلاب استان بررسی و تأیید ‌نموده تا پس از تصویب وزیر نیرو توسط شرکت‌های آب و فاضلاب به اجرا درآید."

 

شورای نگهبان برای تأیید این قانون اعلام کرده است: "چنانچه خلاف قانون باشد خلاف شرع است."

 

حالا دیوان عدالت اداری این مصوبه را خلاف قانون دانسته و متعاقباً در رأی اصلاحی، خلاف شرع اعلام کرده است و با توجه به اینکه خلاف شرع اعلام شده کلیه وجوه باید به مردم مسترد شود.

 

رأی دیوان عدالت اداری بر اساس شکایت یکی از شهروندان مبنی بر ابطال بند 1 صورتجلسه شماره 291 – 1395/4/1 شورای اسلامی شهر یزد از بعد شرعی، صادر شده است.

 

شاکی پس از استعلام از شورای نگهبان در خصوص جنبه شرعی مقرره مورد شکایت پاسخ قائم‌ مقام شورای نگهبان را مورد استناد قرار داده که در آن اعلام کرده است: "اخذ مبلغ مذکور باید مستند به قانون مجلس شورای اسلامی بوده باشد وگرنه خلاف شرع بوده و تشخیص وجود چنین مستندی با دیوان عدالت اداری است."

 

در رأی هیئت عمومی دیوان عدالت اداری آمده است؛ شوراهای اسلامی شهر حق وضع عوارض موضوع شکایت صورتجلسه را ندارند.

 

بر این اساس و طبق رأی هیئت عمومی دیوان عدالت اداری، این دیوان مصوبه شورای اسلامی شهر یزد را ابطال کرد.

 

گفتنی است؛ این رأی جنبه کشوری دارد و از آنجا که خلاف شرع دانسته شده است، وجوه دریافتی باید به مردم پس داده شود./ تسنیم

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار